March 10, 2009

Ikhlaskah aku?...

Pagi semlm aku sekuarge balik umah mak aku kat Bkt Ktn. Smpai tu kebetulan tepon aku nak abih bateri so aku pun cajlaa. Pendek cite ptgnye balik dah smpai umah aku barulaa tersedar yg tepon tengah caj td tertinggal. Aduuuhhh malasnyelaa nak balik semule. Nak x nak mesti kene pegi ambik semule coz aku ni klu xde tepon x tenang idup. Korang pun same aku rase kan. Dah puas pikir nak balik xnak,nak balik xnak,akhirnye aku balik jgk tp kali ni aku balik ngan motor je coz aku rase cepat ckit n jimat minyak. Haa ni baru aku nak cite pasal tajuk n3 ni sebenarnye. On de way balik tu aku singgah kat stesen minyak shell,nak tambah minyak. X tgk pun minyak yg tinggal dlm tangki ade byk lagi ke x. Tgk pd meter mmg nampak mcm dah nak abih padahal meter tu aku dah tau x brape nak betul. Pegi ke kaunter bayar rm5. Rupe2nye baru je isi dlm rm3 lebih dah penuh. Puas aku goncang motor aku tu nak bagi minyak turun. Bolehlaa die turun bile dgoncang tp x byk mane pun,goncang punye goncang smpailaa setakat rm4 lebih. Aku pikir nak letak pam tu kang rugi pastu,kebetulan dtglaa sorang mamat motor kat belakang aku nak isi myk jgk. Aku pun ckplaa kat die yg aku ade myk lebih n klu nak ambiklaa. Mamat tu ape lagi cepat je nak..nak..Dari aku bagi balik kat pam tu baik aku bagi kat mamat tu kan. Yang aku geramnye kat mamat tu bkn ape dahlaa aku bagi myk free,langsung xde nak ucap time kasih ke ape ke. Dlm ati aku 'haram jadah' betul mamat ni,x reti nak ucap time kasih langsung. Ape2 pun itu terpulanglaa pd die yg penting aku mmg ikhlas w/pun myk yg aku bagi tu x byk mane pun tp myk jgk beb...

2 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

mungkin mamat tu tergesa2 sampaikan terlupa nak wish TQ...

sedekah kan jer la....

heheheh

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Que said...

huhu..ni msti mamat mlayu n mude,
x ingt nt org akan bls kat dia lik..
xper..sbar je..ikhlas je sbb dh g..