August 14, 2009

Tibelaa ari yg dtunggu2...

Sorilaa n3 ni lewat sehari coz semalam aku penat sangat. Pagi semalam,tepat pukul 6.15 pagi aku dkejutkan oleh mesej dari isteri tersayang. Kandungan mesej tu 'B,bgn! Na dah dsuruh mandi n tuko baju ni'. Aku pun ape lagi kelam kabutlaa,mane xnye baju skolah kakak belum gosok lagi ape sume. Biasenye aku ni bile bangun tido wajib kene termenung dulu barang 2,3 minit klu x pasti pening kpale tp semlm x,terus je bangun. Nasib baik xde ape2. Dah setel kakak nak ke skolah dan segale ape yg perlu dsetelkan,lebih kurang pukul 8.15 pagi dapat lagi mesej dari isteriku yg mengatekan die dah nak dbawe ke dewan bedah. Tanpe membuang mase aku terus ke spital. Dalam pade duk tgh cbuk mencari parking keta,dapat pulak call dari nurse yang mintak aku cepat ckit coz aku nak kene tandetangan satu borang.
Pendek cite lepas aku tandetangan borang tu isteriku terus dbawe masuk ke dewan bedah dalam pukul 8.45 pagi.
Klu sebelum ni w/pun puteri2 aku ni jugak dlahirkan secare pembedahan tapi xlaa mengambil mase yg lame. Lebih kurang 2 jam setengah je tapi kali ni betul2 membuatkan aku rase gelisah yang amat sangat. Bayangkanlaa masuk dewan bedah pukul 8.45 pagi tapi aku tengok jam kat tangan aku dah hampir 3 jam belum jugak kuar2.
Nampak x wajah kegelisahan aku menanti isteri tersayang. X nampak?..X nampak sudah,hahaha....

Antare yang sedang menunggu isteri dan sanak saudare masing2...

Gelisah x gelisahnye masing2 korang tengoklaa mamat sorang ni w/pun ade kusi kosong tapi sanggup duduk atas lantai,hehe... Dan akhirnye,tepat pukul 12.30 tghari bile pintu dewan bedah dbuke aku tengok isteri aku yang dbawe kuar,dalam ati aku 'Syukur Alhamdulillah'...


Gembire yang amat sgt coz isteri dan anak aku selamat dan sihat walafiat,Alhamdulillah. Ni aje gambo isteri aku yang dapat d ambik coz mase ni die masih lagi mamai ubat bius. Nantikan berite selanjutnye dalam n3 akan datang,hahaha....macam berite tvlaa pulak,hehe..

12 comments:

mama keramat said...

ayeeen jgn lupa masukan gambar anak buah tu tau.....tak sabar nak tgokkk ni....dah boleh komen..smlm akka klik kat bawah

CikMin said...

Alhamdulillah..selamat dah ye..alahai..seram bila tgk ena kena bedah ni..cikmin blum ada pengalaman ikut tingkap ni..takutttt...alaaa..pic baby xde lak..x sabar nak tgk baby ena...

Ayen said...

Mama keramat - InsyaAllah dalam n3 akan datang ok...

Ayen said...

CikMin - Yelaa masing2 ade pengalaman tersendiri.Ade yg ikut tingkap,ade yg ikut pintu.hehe...Pic baby tu harap sabo ek nanti akan dtayangkan utk tatapan umum...

<< s| tED| >> said...

ye ye! Berjaya! Alhamdulillah :)

Ayen said...

tED - Syukur Alhamdulillah...

Lina said...

alhamdulillah sumenya slmt... cptla skit letak pic baby tu x sabo nak tgkss

neezareef said...

ape yg menyebabkan lama bebeno tu...caesar arr plg cpt pttnye...

Ayen said...

Lina - Mmg nak letak tp buat mase skrg x berkesempatan lagilaa...

Ayen said...

Neeza - Nantilaa biar die cite sendiri kat dlm blog die nape blh jadi lame gitu...

CikMin said...

ni betoi2 gugugaga ena dah ni...ari2 masuk nak tgk baby...

Ayen said...

Sabo CikMin sabo...Sabo tu separuh drpd iman,hehe...