September 22, 2008

Nasib baik ujan...

Klu minggu lepas cuti sabtu dan ahad aku dan is3 kuar beli baju raye tp minggu ni x kemane2. Duk umah je so bile dah kat umah tu is3 aku pun merancanglaa nak buat kuih raye. Aku yg rajin ni,hahaha... ape lg bantu2laa is3 buat kuih raye. W/pun x sepenuhnye membantu,sekurang2nye adelaa bantu jgk. Klu nak d ikutkan sebenarnye semlm kat kuantan ni ade kru hot fm dtg buat pogrem jualan kat bazar ramadan ke ape entah aku x taulaa so sehari sblm tu is3 aku ni awal2 lg dah ckp nak pegi. Aku ni plk paham2 jelaakan klu tmpat2 yg ade artis n org ramai,mmg pantang aku. Cukup aku x suke nak bersesak2 kerane artis. Aku tau yg is3 aku ni pun sebenarnye x berie sgt cume nak tgk2 je. X ikut kan merajuk plk nak pegi kan,aduuhhh malas..Pg ahad tu mase tgh buat kuih,die sound lg pasal nak pegi kat ctu. Aduhaiii serabut kpale aku dbuatnye tp nak dpendekkan cite sedang elok dlm pkl 4 tu ujan turun punyelaa lebatnye,siap dgn kilat lg gua ckp luu. Perasaan aku mase tu,aduuhhh mmg xleh nak dgambarkan gembirenye.hahaha...X payah pegi,die pun x blh nak merajuk coz bkn aku yg xnak pegi tp ujan...Horreeeyyyyy.

6 comments:

Suki Cida said...

hahah... kira terselamat la ni...aah la best ooo hujan... sbbb lately panas sangat la

Ayen said...

cida - hahaha...bile dah ujan xdelaa rase lapar n dahage sgt kan,Syukur Alhamdulillah...

Ena said...

oOOooOOOOooOOO
pandai dia ek..
alaaa kita bukan cam org tu..sket2 majuk...tak men la majuk2 ni..bukan leh dapat bunga ke.. pezen ke..ape ke :P

Ayen said...

hahaha...ye ke x merajuk?..

Lina said...

rajinnyer org tu tlg isteri wat kuih... hahaha amik kesempatan ek sbb ujan jd takyah bg alasan ye tak...

Ayen said...

lina - tau xpe tp tlg tu sbnrnye mmg ikhlas,hahaha...