June 26, 2009

Untuk renungan sume...

Baru2 ni aku ade terime satu email yang bertajuk 'Gambar Malaikat' dari member aku. Bile aku buke je aku cume tengok dan bace. X berani nak komen ape2. Kat ujung cite die tu die ade tulis panjang2kanlaa email ni,mungkin ade yang ingin smpaikan pade sume umat Nabi Muhammad saw so aku pun panjangkanlaa kat blog aku ni untuk korang tengok sendiri. Nilaa die antare kandungan email yang aku terime -: Gambar nie diceritakan sendiri pada aku oleh jurugambar yang amik gambar nie. Dia diupah oleh Tabung Haji dan terlibat dalam merakamkan gambar jemaah haji yang menunaikan rukun Islam pada disember 2008 (tahun lepas). Masa gambar diambil, tiada sebarang perubahan cuaca atau kerosakan pada kamera. Gambar di ambil di mudzalifah semasa jemaah berhenti untuk berehat seketika dan beribadat. Bila dilihat semula gambar nie, jurukamera baru perasan terdapat "bubble" di dalam gambar berikut. Jika diperhatikan seolah2 terdapat tulisan kalimah Allah swt.. Persoalan didalam gambar ini dirujuk pada ustaz di sana . Ustaz menceritakan kebarangkalian pada waktu itu malaikat turun dari langit.. Tetapi untuk tidak menujukkan wajah sebenar malaikat, ia hanya menunjukkan namanya sahaja. So, kesimpulannya. ... setiap satu "bubble" itu mewakili satu nama malaikat. Bayangkan lah betapa besarnya kuasa Allah swt......Wallahualam. ..







1 comment:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

pernah dapat email nih....